Over mij:

Ik ben begonnen met saxofoon spelen toen ik 10 jaar oud was.
Afgestudeerd aan het Hilversums conservatorium.
Ik speel(de) bij verschillende bands en artiesten als b.v. New Cool Collective bigbandmusical Lazarus van David BowieAlain Clark ,  André Hazes  en vele anderen. Dit doe ik nog steeds met veel passie en plezier.

In 2007 ben ik zelf een band begonnen genaamd Sinas, waarbij vrijheid en sfeer vooral centraal staan.

De laatste jaren heb ik een nieuwe passie ontdekt en ben ik Bansuri (bamboefluit) gaan spelen.

Toen de coronacrisis begon en al het commerciële live-werk voor mij was weggevallen, was er ineens veel ruimte. Ik kreeg vooral behoefte aan rustigere sferen en ben toen mijn laatst gestarte project BambooSpiritMusic begonnen: intuïtieve muziek voor Healing en meditatie.

Zomer 2020 speelde ik bij een initiatie ceremonie van BUR Health en kwam daar in contact met klankschalen. Dit inspireerde mij zo erg dat ik hier iets mee wilde doen. Ik ben toen de opleiding Deep Sound Massage gaan doen bij Iwan Boersma van Helend Contact en heb daar ook mijn verzameling klankschalen gevonden.

Naast de klankschalensessies en de live muziek geef ik ook saxofoon- en Bansuri les. Meer info hier over op  saxofoonles-amsterdam.com

 

Mijn eigen ervaring met klankschalen:

De frequenties pakken me, raken me en ik word gedwongen te luisteren waardoor ik al snel minder gedachten krijg. Ik word in het nu gezet. Als de schalen helemaal uitklinken wordt het steeds stiller….ook in mijn hoofd, waarbij het tijdsbesef helemaal verdwijnt. Ik kom in een slowmotion terecht. Het voelt alsof ik in een soort hypnose glijd, een betovering!

Waar spanning is, ontstaat ontspanning en gevoelens worden aangeraakt. Iedere schaal heeft weer andere frequenties die weer andere delen in mij raken. Als ik de gevoelens durf te voelen, kan ik ze daarna loslaten en wordt het weer stil. Ik kom in een diepe ontspanning. Als er even een stilte gelaten wordt, voelt die stilte prachtig. De volgende klank komt dan nog intenser binnen. Vooral als het een klankschaalmassage betreft en de schalen op mijn lichaam worden gezet, dan voel ik de trillingen door mijn lichaam gaan. Omdat de schaal dan direct contact maakt met mijn lichaam, is de ervaring nog directer en intenser.